: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
در حالی که تنها 24 ساعت تا جلسه سرنوشتساز انتخاب رئیسجمهور لبنان به عنوان آخرین فرصت باقی است، روزنامه لبنانی «النهار» ادعا کرد، شب گذشته وزارت خارجه ایران با ورود معاون وزیر خارجه فرانسه به ایران برای گفتوگو درباره لبنان مخالفت کرده است.
بیروت امروز بیشباهت به یک پادگان نظامی نیست. در مرکز پایتخت لبنان، در اطراف مقر نخستوزیری، هتل پنج ستاره «فنیسیا»، محل استقرار نمایندگان جناح «14 مارس»، مقر پارلمان لبنان، منازل شخصیتهای سیاسی لبنانی و خیابانهای اصلی شهر منتهی به مقر وزارتخانهها ارتش و نیروهای امنیتی مستقر شدهاند، در حالی که ارتش این کشور در یک هفته اخیر به مرور و به آرامی طرح انتشار نیروهای خود را عملی ساخته است تا شایبه بروز هرگونه درگیری در آستانه جلسه ویژه پارلمان برای انتخاب رئیسجمهور جدید را که قرار است فردا برگزار شود، بگیرد.
این در حالی است که برخی اخبار از گوشه و کنار لبنان حاکی از آن است که احتمال دارد جلسه فردا هم بار دیگر تا جمعه و یا حتی شنبه (آخرین روز قانونی انتخاب رئیسجمهور جدید بر اساس قانون اساسی لبنان) به تأخیر بیفتد. این گمان وقتی تقویت شد که «میشل عون» روز گذشته اعلام کرد، حتی پس از تاریخ فردا، باز هم فرصت برای وصول به یک رئیسجمهور توافقی وجود دارد. میشل عون دیروز گفت به جای رئیسجمهور توافقی باید فردی به به ریاست جمهوری برسد که یک طرح توافقی برای حل مسائل لبنان داشته باشد و خود ضامن آن طرح باشد.
شب گذشته «عمرو موسی» نیز وارد بیروت شد در حالی که هیچ طرح جدیدی در چمدان خود برای لبنان نداشت و همان مسائلی را عنوان کرد که پیشتر در دیدارهای قبلی اعلام کرده بود. در حقیقت باید گفت، اکنون تورهای سیاحتی سیاسی متعددی در لبنان هستند که پیش از آنکه طرحی جامع برای حل بحران لبنان داشته باشند، در تلاش هستند تا با انتخاب یک رئیسجمهور (حال هر کسی که شد) این مرحله را برای حفظ آبروی سیاسی خود طی و از آن عبور کنند بی آنکه تا کنون حتی یک کلمه درباره شرایط و طرحهای پس از انتخاب رئیسجمهور جدید صحبتی کنند. همین امر باعث شده است تا مخالفین (ائتلاف 8 مارس) با احتیاط بیشتری به مشاوره با یکدیگر و طرفهای بینالمللی و منطقهای بپردازند.
بنا بر آخرین اخبار موجود، از بین شش اسم اعلام شده از سوی «نصرالله صفیر»، رهبر دینی مارونیهای مسیحی لبنان (و یک اسم در سایه که به نظر میرسد «ریاض سلامه»، رئیس کل بانک مرکزی لبنان باشد) 14 مارس بر روی «میشل الخوری» انگشت گذاشته است، اما مخالفین تا کنون نظر نهائی خود را اعلام نکردهاند گرچه برخی از کارشناسان از «میشل اده» در این لیست به عنوان کاندیدای مخالفین یاد میکنند.
برخی از کارشناسان لبنانی تأخیر مرحلهای در زمان برگزاری جلسه پارلمان را به این دلیل ارزیابی میکنند که امکان تشکیل یک دولت جدید از سوی رئیسجمهور کنونی «امیل لحود» را بگیرند زیرا وی تهدید کرده است اگر تا موعد قانونی رئیسجمهور توافقی انتخاب نشود.
وی بر اساس صلاحیتهایی که قانون اساسی به رئیسجمهور داده اقدام به تحویل دولت و امور کشور به فردی غیر از نخست وزیر فعلی «فواد سینیوره» خواهد کرد که عملا منجر به تشکیل دو دولت در لبنان شده و همه تلاشهای آمریکا و فرانسه برای جلوگیری از این امر را با فروپاشی کامل مواجه میکند و احتمالا منجر به تغییر سرنوشت سیاسی و امنیتی لبنان خواهد شد.
از سوی دیگر، ائتلاف مخالفین «8 مارس» و نیز حزبالله لبنان اعلام کردهاند که کاندیدای آنها برای ریاستجمهوری همچنان «میشل عون» است و اگر قرار بر تغییراتی در این رابطه باشد به هیچ جایگزین و طرحی رضایت نخواهند داد مگر آنکه متحد آنها «میشل عون» با آن موافقت کند.
یکی از نکات جالب کنونی صحنه سیاسی لبنان، عقبنشینی ولید جنبلاط، چهره جنجالی و شبه افراطی 14 مارس است که اعلام کرده است دیگر از طرفداران طرح «نصف به اضافه یک» برای انتخاب رئیسجمهور نیست و خواستار توافق بر سر رئیسجمهور آینده است. این در حالی است که همه منابع خبری لبنانی متفق القولند که آمریکا و فرانسه به متحدان خود «14 مارس» اعلام کرده اند که از طرح «نصف به اضافه یک» برای رئیسجمهوری لبنان حمایت نمی کنند. علت این امر از سوی این منابع، تس از بروز خلأ دولت مرکزی در لبنان و بروز تشنجهای امنیتی در این کشور اعلام شده است که در نهایت ممکن است بر امنیت مرزهای جنوبی لبنان تاثیر بگذارد و درگیریها را در آینده در این مکان علیه اسرائیل گسترش دهد.
در همین حال روزنامه النهار در شماره صبح امروز خود نوشت: ایران حاضر به استقبال از هیأت فرانسوی به ریاست «جان کلود کوسران»، معاون وزارت خارجه فرانسه، که قصد داشت به منظور گفتوگو شب گذشته وارد تهران شود، سرباز زده است امری که موجب نگرانی شدید وزارت خارجه و وزیر خارجه فرانسه شده است. در این خصوص تا کنون وزارت خارجه کشورمان اظهار نظر نکرده است.
نوشته شده توسط : علی